Hvordan vedlikeholde Dashbord

Opprette ny Dashbordprofil:

For å opprette en ny dashboard profil, trykk på Nedtrekksgardinen på Dashboard-profil navnet som er aktivt idag. For de fleste brukerne vil det her stå "Standard".

 

Man får da opp redigeringsvindu for ny dashboard profil:

 

Felter

Navn: Her legger du inn navn på den nye dashboardprofilen. En kan bruke hva en vil her, men dersom en bruker navnet "Standard" vil profilen kunne fungere som en Standard for alle som får helt ny profil innenfor det nivå den lages på.

Legg til nye widgets: Her kan en klikke på opp til 1 av hver type widget man ønsker å legge til på denne helt nye profilen. Vanlig vil det nok være å legge til widgets i etterkant når profilen først er opprettet, men en kan altså velge seg noen her nå. Dersom en velger ingen widgets her, og heller ikke kobler seg til andre profiler i neste boks, så vil en få en helt blank profil uten widgets i.

Koble til andre profiler: Dersom en kobler seg til en annen profil, vil den nye profilen du lager vise widgets fra den påkoblede profilen. Disse vil vise i tillegg til de du evt legger inn på profilen selv. En kan slå av og på widgets som viser i en profil (beskrives nedenfor). Dersom en redigerer en widget på en påkoblet profil, vil den påkoblede widgeten slås av, og din profil vil få en ny widget lik den du redigerte, bare koblet til din profil istedenfor den påkoblede. Widgeten du kopierte sine "extradata" (plassering etc) kopieres til ny widget, og dashboardet plasserer den nye widgeten etter beste evne.

Lagre på: Når en oppretter en ny profil, vil den default være knyttet til personlig nivå. Dersom en lager en mal som andre skal bruke, bør en legge den på et høyere nivå.

Opprette en ny widget i en profil

For å legge til en ny widget i en profil, må en i skrivende stund redigere dashboardprofilen, og legge den til der.  Velg rediger aktiv profil i nedtrekksmenyen Dashboardprofil-navn:

I redigeringsvinduet legger en bare til den widget typen du ønsker under "Legg til nye widgets", og trykker Lagre. Man kan legge til mer enn 1 widget om gangen, men bare 1 av hver type.

Når man lagrer, legges widget til i profilen, og havner nederst på dashboardet. Det velges noen enkle standarder for widgeten en legger til, og den vil alltid være avgrenset til bruker som default. Endring/Redigering av widget beskrives i neste avsnitt.

 

Redigere en widget

Hvis en ønsker å endre grunnlaget på en widget, bruker en tannhjulpet/nedtrekksmenyen direkte på widgeten:

En får da opp redigeringsvindu for akkurat denne widgeten, og kan gjøre endringer direkte på den. Feltene som viser er avhengig av type widget, og justeres noenlunde smart, slik at man ikke får opp meningsløse valg. For Søknader-rekruttering widget som avbildet under får en f.eks. opp avgrensningsmulighet på Rekrutteringsstatus, som man ikke får på andre widgets. Noen widgets har mange felter (som denne), og noen har få (som f.eks. ekstern nettside). Mange av feltene er felles for mange type widgets, og ordlyden er derfor tidvis litt generell, men skal likevel være forståelig.

Når man trykker lagre, vil dashboardprofilen lastes på nytt automatisk og vise den oppdaterte widgeten.

Bilde

Forklaring til felter - unike for denne widgeten er i parentes

Bilde

Forklaring til felter - unike for denne widgeten er i parentes

 

 

Navn
Navnet vises på de fleste widgets i toppen av widgeten (i rammen). Utover dette har ikke navnet noe annen funksjonalitet knyttet til seg

(Tilbudsstatus)
Denne lar deg avgrense søknadene fra tilbud til de tilbudene som har status(ene) du oppgir i dette feltet

(Rekrutteringsstatus)
Denne lar deg avgrense søknadene fra rekrutteringer til de rekrutteringene som har status(ene) du oppgir i dette feltet

(Kandidatstatus)
Her kan du avgrense på statusen til søkerne

Avgrens til brukere
Denne avgrensningen er felles for alle widgets, og lar deg avgrense grunnlaget for widgeten til en eller flere ansatte / konsulenter i byrået

Avgrens til avdelinger
Denne avgrensningen er også felles for alle widgets, og lar deg avgrense grunnlaget for widgeten til det som hører til oppgitt(e) avdeling(er). Merk at det trengs Statistikk rettighet på avdelingsnivå for å kunne se widgeten dersom det avgrenses på denne måten.

Avgrens til firma
Denne avgrensningen er også felles for alle widgets, og lar deg avgrense grunnlaget for widgeten til det som hører til oppgitt(e) firma(er). Merk at det trengs Statistikk rettighet på firmanivå for å kunne se widgeten dersom det avgrenses på denne måten.

Rapportform
Felles. Her angir du hvilken type (fasong) widget du ønsker. Eks: Stolpe, Sektor, Detaljert Liste.

Rapportperiode
Felles. I dette feltet angir du for hvilken periode du ønsker data som skal forme grunnlaget. F.eks. kan du velge "idag". I dette tilfellet vil det bety søknader som er "registrert" idag. I Andre widgettyper (grunnlag), må man kombinere dette feltet med et annet felt, "rapporttype".. dvs "idag" kombineres f.eks. med rapporttypen "registrert" for å få samme betydning som her, eller "starter", som vil bety f.eks. oppdrag som "starter" idag (mao ikke nødvendigvis registrert idag).

Fordelt på (nivå1/2/3)
Felles. Og obligatorisk. For de fleste widgets betyr dette hva vi skal gruppere på i første nivå / 2 / 3. For detaljert liste derimot, hvor det ikke er gruppering og drilling, kan man på nivå 1 / 2 / 3 VELGE felter som skal vises i listen.

Sortering
Felles. På sortering kan man velge sortering som skal gjelde hvor det er mulig. Merk at når man på widget velger å slå sammen rader, så sorteres de 10 resterende stolpene / paistykkene etter synkende størrelse istedenfor valgt sortering

Sammenlign år
Felles. Når denne er slått på, vil det når mulig vise verdi også for ifjor samme periode. En stolpe for ifjor vil f.eks. kunne vise ved siden av stolpen for i år.

Deaktiver rettighetssjekk
Felles. Det kan tenkes at noen med rettighet (statistikk) ønsker f.eks. på firmanivå ønsker at alle brukerne skal få lov å se denne widgeten som viser data om alle avdelingene, selvom de ikke har rettigheten til å se statistikk for firmaet. Hvis du setter dette valget til JA, vil denne widgeten da ignorere at bruker som ser på widgeten ikke har rettigheten som skal til, og vise likevel.

Deaktiver detaljert listenivå
Felles. Denne kan sees i sammenheng med valget over. Dersom rettighetssjekken er slått av, men man ønsker likevel ikke at brukere uten rettighet skal få lov å "drille helt inn" og se innerste nivå av grunnlaget til widgeten, så kan man deaktivere den siste drilldownen med dette valget. Da kan man f.eks. ha en pai som viser avdelinger og hvor mange oppdrag de har idag, men ikke drille inn og se hvilke oppdrag det er - kunde, medarbeider, konsulent etc.

Slett widgeten
Felles. Her velger man ja for å få denne widgeten fjernet fra profilen du står på.

Forklaring forskjell Avgrens til bruker/avdeling (rullegardin) og Avgrens til bruker / avdeling (Ja/Nei)

Bilde

Forklaring til felter widgets på dashboard som er over personlig nivå

Bilde

Forklaring til felter widgets på dashboard som er over personlig nivå

 

 

Når en lager widgets på et dashboard som er på nivå over Personlig, dvs Avdelings-nivå, Firma-nivå eller Konsern-nivå, så kommer det noen ekstra felter i redigeringsskjemaet. Disse er litt lik som Avgrens til brukere / avdelinger og firma, og trenger derfor en ekstra forklaring for å forstå forskjellen. Ja/nei boksene er nyttig når en lager dashboards på høyere nivå, som er ment brukt av flere/andre brukere.

 

Avgrens til brukere - rullegardin
Denne avgrenser til SPESIFIKKE brukere, f.eks. Kim Jonsen, Håkon Engelsen og GEIR.

Avgrens til bruker - ja/nei
Hvis denne er satt til JA, avgrenser den ikke til spesifikk(e) bruker(e), men avgrenser heller til brukeren som faktisk ser på. Det er denne som er satt på vår standard profil som er i bruk i de tusen hjem idag.

Avgrens til avdelinger - rullegardin
Denne avgrenser til SPESIFIKKE avdelinger, f.eks. Nesttun, Oslo, Bergen.

Avgrens til brukers avdeling - ja/nei
Hvis denne er satt til JA, avgrenser den ikke til spesifikk(e) avdeling(er), men avgrenser heller til brukeren som faktisk ser på sin avdeling.

Avgrens til firma - rullegardin
Denne avgrenser til SPESIFIKKE firma, f.eks. Bemanningssentralen Bygg AS, Bemanningssentralen Helse AS.

Avgrens til brukers firma - ja/nei
Hvis denne er satt til JA, avgrenser den ikke til spesifikk(e) firma, men avgrenser heller til brukeren som faktisk ser på sitt firma.

Hvordan flytte og forandre på oppstilling av widgets

Dersom man ønsker å flytte rundt på rekkefølgen av widgets, eller endre størrelse noen, må man først "låse opp dashboardet". Dette er mulig enten i rullegardinen til dashboardprofilen, eller i rullergardin til en enkelt widget. (Se 2 screenshots nedenfor).

Når man har låst opp dashboardet, er det bare å klikke, holde og dra i widgetene for å flytte dem rundt. Tar man tak i endene til widgeten, vil man også kunne endre størrelsen på dem.

Når man er ferdig, låser man dashboardet igjen samme sted som en låste det opp. Kan være greit å vite at det lagres informasjon om oppsett av widgets for både store og små skjermer. Skal man bestemme rekkefølgen av widgets på små skjermer, må man gjøre skjermen liten, og så omarrangere da.

Roterende dashbord

Ikke tilgjengelig i skrivende stund (06.04.2022).

Dashbordet kan settes til å rotere mellom forskjellige profiler. Man må lage en profil for hver "slide" man ønsker å vise. For å starte roteringen åpner du først dashbordet i fullskjerm med knappen oppe til høyre. Da blir en ny knapp synlig som du trykker på for vise roteringsdialogen. I dialogen velger du hvor lenge hver slide (profil) skal vise og hvilke profiler som skal vises. Rekkefølgen kan endres ved dra og slipp. Når du er ferdig og har trykket "Start rotering" skal en teller begynne å telle ned oppe til høyre på skjermen. Noen nye knapper for pause og hopping mellom profilene blir også tilgjengelig oppe til høyre på skjermen.